POGLEDAJTE, JA SAM LIJEP/A: U utorak 60 učenica i učenika na inkluzivnoj modnoj reviji

Učenice i učenici Centra “Vladimir Nazor”, Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju te Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo s drugaricama i drugarima iz Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn u Sarajevu 17. maja u 17 sati u sali Općine Novi Grad Sarajevo zakoračiće na modnu pistu na inkluzivnoj modnoj reviji u okviru projekta “Pogledaj, ja sam lijep/a”.

Reviju organiziraju učenice i učenici Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn u Sarajevu skupa sa nastavnicama i nastavnicima, a očekuje se učešće oko 60 učenica i učenika iz spomenutih škola. U reviju je uloženo mnogo ljubavi i truda, uspjeli su pronaći nekoliko sponzora za osnovne stvari, a organizaciju revije podržao je i UNICEF BiH.

 

“Željeli smo da se podigne svijest o inkluziji, posebno da se radi na senzibilizaciji roditelja kako bi se radilo na tome da pored škola imamo i inkluzivniju okolinu. I djeci iz naše škole se kroz učešće na radionicama promijenila svijest o inkluziji, već se svi osjećaju kao dio jedne ekipe jer djeca lako nađu zajednički jezik”, kaže o reviji Merima Drnda, tajnica  Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn u Sarajevu.

reportažu s više detalja i fotografije s priprema možete naći na linku: 
Translate »