Adisa Zvekić a.k.a. Diamusk spotom “Link in the Chain of Evil” najavljuje novi album

Nakon singlova “Freedom” i “Concrete Jungle”, Adisa Zvekić a.k.a. Diamusk objavila je novi video-spot, ovoga puta za pjesmu “Link in the Chain of Evil feat. Shaman A & Highway Man”.

Riječ je o numeri koja najavljuje Adisin novi solo album pod nazivom “Freedom”, koji će se pojaviti 1. septembra, a video-spot za pjesmu “Link in the Chain of Evil” sniman je u Zenici i Tuzli, dok su za režiju bili zaduženi Vedran Haračić i Mario Ilić iz “Salt & Flow” ekipe.

Na pjesmi iza koje stoje Adisa i njen muž Aldin Hasanović (Shaman A), gostuje Alan Hajduk (Highway Man), bivši član kultnog zeničkog benda Gluho Doba Against Def Age i Dubioze Kolektiva. U spotu se pojavljuju vlasnice crnog pojasa (prvi dan), Neira Džafić (kao The Huntress) i Alma Đulović (kao The Runaway) iz Karate kluba “Tuzla – Sinbra”.

Inače, album “Freedom” je drugi solo album i sedmo Adisino studijsko izdanje, koji sadrzi 10 autorskih pjesama za koje ona potpisuje tekstove i vokale, dok je na aranžmanima i kompoziciji radila zajedno sa mužem Aldinom, koji je i producirao cijelo izdanje. Trubu svira Norvežanin Hallvard Lyssand, dok je sarajevski producent Đani Pervan (Letu Štuke) bio zadužen za mastering.

“Prvi album se zove ‘Wadada’ (etiopijski amharic izraz za univerzalnu ljubav), a ovaj smo nazvali ‘Freedom’ (Sloboda). To su komponente života koje su osnovno ljudsko pravo, pravo živog bića koje nam je višestoljetno planiranom i primjenjivanom spletkom i smutnjom oduzeto. Snaga i mogućnosti koje nam mogu pružiti istinska ljubav i sloboda su ogromne, ali krojači sistema nas trebaju slabe. Mi mislimo da volimo, mi samo mislimo da smo slobodni. Danas ljubavlju nazivamo težnje ega, interesa, a sloboda je tek forma u okvirima ropstva, sistema u koji se rađamo. Možda je smisao ljudskog života da to dvoje otkrijemo u njihovom stvarnom obliku”

Adisa je ovoga puta odlučila da iskombinuje više žanrova na albumu – od ska/reggae zvuka, preko hip hopa, pa sve do jazz fusion prizvuka. Na albumu “Freedom” se, osim Hajduka, pojavljuju još i Nemanja Kojić Kojot a.k.a. Hornsman Coyote iz Srbije, sa vokalima i trombonom na pjesmi “I Pray”, zatim makedonski jazz muzičar Kiril Kuzmanov, koji je svirao saksofon i flautu na pjesmi “Home”, te austrijski bubnjar Sam Gilly i basista sa Jamajke Alvis Reid na “The Music”, kao i Dino Beatz, hip hop producent iz Švedske.

Album se može kupiti na Amazonu, te preslušati na servisima SpotifyiTunesDeezer i ostalim streaming platformama, a naći će se uskoro i na Adisinom YouTube kanalu. Adisu možete pratiti i preko oficijelne Facebook stranice.

Adisa Zvekić je rođena u Zenici (BiH), a muzikom se bavi 20 godina. Jedinstveni i moćni vokalni performans, tekstovi, kao i ukupan autorski rad bili su vitalan doprinos u bendovima kao sto su Gluho Doba Against Def Age, Dubioza Kolektiv i La Cherga. Iza nje je više od 500 koncerata širom Evrope i sedam studijskih albuma. Iz svog doma u Bergenu u Norveškoj pokrenula je vlastiti solo projekt pod pseudonimom Diamusk. Album “Wadada” je izašao 2016. godine za norveškog izdavača “Fjord Sound Records”, dok će “Freedom” (2017) biti objavljen bez oficijelnog izdavača.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »