SARTR otvara sezonu sa predstavom “Vesela večer u Sarajevu”

Sarajevski ratni teatar SARTR svoju 26. umjetničku sezonu otvara predstavom „Vesela večer u Sarajevu“. Predstava se izvodi u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti 05. i 06. Septembra u 20h. Ulaznice se mogu rezervisati svaki radni dan od 10h do 16h pozivom na 033 664 070 ili slanjem poruke u Fb. Inbox https://www.facebook.com/sartr1992/ .

 „Vesela večer u Sarajevu“ ima za cilj da ukaže na tradicionalne vrijednosti zaboravljenog Sarajeva, na sijela koja su bila glavna okupljališta umjetnika i intelektualaca, stranaca i naših građana i koja su značajno uticala na razvoj kulture i umjetnosti, na uspostavljanje kvalitetnijih međuljudskih odnosa i na upoznavanje sa različitostima i specifičnostima naroda i etničkih skupina.

 Bit će to vesela večer, baš kako je opisuje Samokovlija, za “sve one koje ulaze u život i one koji ga žive, kao i za one koji bijahu prije nas…Povezali smo stoljeća, nanizali događaje čudno i neshvatljivo, bolno i radosno”. Uz pjesmu i muziku, koja se uvijek čula iz naših mahala, glumci oživljavaju likove koji su junaci priča iz našeg grada, oni postaju Sarajke i Sarajlije i igrajući ih iz zaborava nam vraćaju dio naše povijesti i tradicije.

Uz glumce Maju Salkić, Sonju Goronja, Mehmeda Porču, Seada Pandura i Sanjina Arnautovića, učestvuju i članice vokalnog ansambla “Korona” Anida  Isanović i Dunja Kazić, a harmoniku svira Kaća Hadžifejzović.

Scenario: Dubravka Zrnčić-Kulenović, Maja Salkić i Sonja Goronja
Režija: Dubravka Zrnčić-Kulenović
Kostimografija: Vanja Popović
Izvršna produkcija: Hana Karadža

Adresa: Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH – Sime Milutinovića Sarajlije 7

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »