U utorak u Zvonu otvaranje izložbe Maka Hubjera

Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono sa zadovoljstvom vas poziva na otvaranje izložbe piano, piano, 2. poglavlje, bliska budućnost/novi realizam vizuelnog, umjetnika Maka Hubjera.

Izložba će biti otvorena u utorak, 22. januara u 21:00 sati u Galeriji Zvono (Obala Maka Dizdara 10). Istog dana za predstavnike/ce medija susret s autorom i snimanje postavke organizovaćemo u 13:00 sati.

Ova izložba je nastavak umjetničkog projekta koji je prvi put javnosti predstavljen krajem prošle godine u Galeriji savremene umjetnosti Charlama Depot, izložbom piano/Visual introduction.
Mak Hubjer je bosanskohercegovački umjetnik. Završio je Školu primijenjenih umjetnost u Sarajevu 2012. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek slikarstvo u klasi profesora Nusreta Pašića. Osnivač je i kustos Galerije savremene umjetnosti Brodac. Predstavljao je svoje radove na mnogim samostalnim i kolektivnim izložbama, na domaćoj i stranoj sceni savremene umjetnosti. U svom umjetničkom radu koristi različite medije, te akcenat stavlja na teme javnog prostora, spomenika i pitanje kolektivne odgovornosti.
Kustosica izložbe je Smirna Kulenović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »