Prvi SarajevoTattoo Expo 2023

U Sarajevu se od 18. do 20. avgusta 2023. održava prvi po redu Sarajevo Tattoo Expo 2023, u Skenderiji u Collegium Artisticumu. Na konvenciji će svoj rad predstaviti renomirani artisti iz cijelog svijeta, koji će se takmičiti u čak 12 kategorija.

„S ponosom možemo najaviti da Sarajevo konačno dobija svoje prvo izdanje Tattooe Expoa, po uzoru na sve svjetske metropole. Ugostit ćemo preko 70 međunarodnih artista, koji će tokom trodnevne konvencije imati priliku na licu mjesta pokazati i demonstrirati svoje tehnike tetoviranja na modelima“, istakao je Zijad Muratović – Zix, organizator konvencije i tattoo artist.

Konvecija ima za cilj promovisanja zdravog načina tetoviranja po svjetskim zdravstvenim standardima, te razbijanja predrasuda o ovoj vrsti umjetnosti koja postaje sve popularnija u cijelom svijetu.

„Sama konvencija će biti mjesto susreta kako ljubitelja tetovaže i tattooe artista, tako i osoba iz ostalih sfera umjetnosti, i biće praćena muzičkim nastupima ali i dnevnim panel diskusijama, na kojima ćemo obrazložiti najaktuelnije problematike i predrasude o ovoj umjetnosti“, dodao je Muratović.

Pored brojnih umjetnika iz Bosne i Hercegovine, na konvenciji će svoj rad predstaviti najbolji umjetnici iz Srbije, Hrvatske, Njemačke, Belgije, Turske, Slovenije i Italije. Više detalja o konvenciji možete pogledati na zvaničnoj web stranici https://tattoo-expo.ba, putem koje se možete i prijaviti za učešće na konvenciji. Više informacija oko prodaje ulaznica i dnevnog programa uskoro.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »