Prva izložba Muzeja ratnog djetinjstva

U Sarajevu će se od 4. do 14. maja održati prva izložba Muzeja ratnog djetinjstva koji još uvijek čeka na otvaranje stalnog muzejskog prostora. Izložba će se održati u Historijskom muzeju BiH, a otvaranje je zakazano za srijedu, 4. maj, u 20 sati.

Na izložbi će biti predstavljen dio prikupljene kolekcije budućeg Muzeja ratnog djetinjstva, uključujući unikatne lične predmete i dokumente, praćene pričama njihovih vlasnika i vlasnica. Nakon godinu dana izgradnje kolekcije, Muzej ratnog djetinjstva prvi put javno izlaže svoje eksponate.

Izložba će također biti prilika da građani i građanke koji to dosad nisu uradili donesu svoje uspomene na ratno djetinjstvo, te ih učine dijelom kolekcije budućeg Muzeja. Tim Muzeja ratnog djetinjstva bit će kontinuirano prisutan na izložbi kada je otvorena: od 10 do 19 sati svakog dana, od 5. do 14. maja.

Iz Muzeja ratnog djetinjstva pozivaju sve zainteresirane da posjete ovu unikatnu izložbu, te saznaju više o ovom svjetski jedinstvenom projektu. Mjesto gdje stari komadi odjeće, keramičke statue, i rijetke improvizirane igračke pričaju najnevjerovatnije životne priče nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ulaz na otvaranje i samu izložbu je slobodan, zahvaljujući domaćinima iz Historijskog muzeja BiH, te našim sponzorima i partnerima među kojima su: Ministarstvo kulture i sporta KS, Fragrantica, Pal-e, te Festival MESS i Modul memorije, u čiji je ovogodišnji program uvrštena i ova izložba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »