Otvorenje tradicionalne godišnje selektivne izložbe “Collegium artisticum“

Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo pozvati vas na otvorenje tradicionalne godišnje selektivne izložbe “Collegium artisticum“ i dodjelu godišnjih nagrada i priznanja za najbolja ostvarenja. Otvorenje izložbe i dodjela nagrada biće upriličeni u utorak, 5. aprila 2022. godine sa početkom u 17:00 sati.

Suorganizatori selektivne godišnje izložbe “Collegium artisticum“ su: Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera u Bosni i Hercegovini, Udruženje likovnih umjetnika u Bosni i Hercegovini, Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini i galerija Collegium artisticum.

Ova kolektivna izlaganja posvećena Danu grada Sarajeva imaju tradiciju koja traje od 1975. godine kada je izložbom “Collegium artisticum 1975“ otvoren sadašnji izložbeni prostor istoimene galerije. Izložba “Collegium artisticum“, vezana za značajan datum iz istorije Sarajeva, ima neosporan dignitet kao manifestacija od posebnog interesa za Grad, a kroz svoju dugogodišnju tradiciju ona njeguje zajedništvo i čuva sjećanje na progresivni intelektualni i umjetnički pokret koji je obilježio kulturni život naše sredine krajem četvrte decenije XX vijeka.

Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH (ULUPUBIH) je nosilac organizacije i vizualnog identiteta izložbe “COLLEGIUM ARTISTICUM 2022“ na kojoj će biti predstavljeno više od stotinu radova bosanskohercegovačkih umjetnika i arhitekata, a na otvorenju izložbe će biti dodijeljene nagrade i priznanja za najbolja ostvarenja prema odlukama stručnih komisija udruženja. Izložba će biti otvorena za posjete do 27. aprila 2022. godine, od ponedjeljka do subote u terminu od 10:00 do 18:00 sati

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »