Činčila je nominovana za najbolji animirani video na Muzzik Video Awardsu! 

Sarajevski alternativni bend Činčila je sa svojim spotom „Pogledaj“ nominovan za najbolji animirani video na Muzzik Video Awardsu, jednoj od najvećih regionalnih muzičkih priznanja!

Spot „Pogledaj“ su izdali prošle godine pod etiketom izdavačke kuće Lampshade Media iz Beograda, 

video je regionalno jako brzo prepoznat kao značajan i kvalitetan domaći produkt u oblasti alternativne muzike u Bosni i Hercegovini.

Spot je radio umjetnik Zoran Herceg, koji je naveo: „U video gledaocima serviramo na tanjiru razrješenje misterije kojem su već prisustvovali, 

također koristimo animaciju da podcrtamo činjenjicu da je sve fikcija. Stavljamo publiku na poznato tlo, poručujući im sve vrijeme kroz muziku da pažljivo gledaju, 

da obrate pažnju na okruženje, kao i na okruženje spota. Naš glavni lik se u spotu obračunava sa troje ljudi koji izgledaju na prvu kao negativci. 

Mi očito vjerujemo u našeg junaka, samo zato što je glavni lik. Negativci su obučeni u bijelo, dok je glavni lik taman, postavlja se pitanje jesmo li možda mi na pogrešnoj strani? 

Možda naš glavni lik nije agent haosa, već pravde? Odgovor je da nema odgovora. Zaključak je da iz minute u minutu trebamo tražiti odgovore“.

Činčila dugogodišnjim stvaralaštvom u oblasti alternativne muzike dokazuje da itekako postoji u Bosni i Hercegovini potencijal da se izgradi alternativna rok scena. 

Frontmen benda Vanja Solaković tvrdi da se pojavilo iznenada mnogo mladih bendova sa velikim potencijalom u Sarajevu i drugim gradovima Bosne i Hercegovine, 

naglasio je da se ne smije propustiti ova šansa, da je od ključnog značaja podrška lokalnih autora u ovoj oblasti, sve u cilju stvoranja konačno funkcionalne alternativne scene u BiH.

 Bend Činčila je najavio novi singl sa spotom koji planiraju uskoro objaviti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »