Obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava

U završnici kampanje 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja i povodom Međunarodnog dana ljudskih prava TPO Fondacija u saradnji sa Jevrejskom opštinom u Sarajevu organizira završnu manifestaciju pod motom ”PROBUDI, POKRENI PROMIJENI” koja će se održati 11.12.2017. sa početkom u 11 sati u svečanoj sali Jevrejske općine (na adresi Hamdije Kreševljakovića 59).

U programu će biti  predstavljene obrazovne publikacije TPO Fondacije “Prevencija vršnjačkog i rodno zasnovanog nasilja: jačanje kompetencija nastavnika u radu sa djecom” urednice Melike Šahinović i Amile Kahrović-Posavljak, kao i baseline studije “Vršnjačko i rodno zasnovno nasilje u osnovnim školama” urednice Melike Šahinović i Alme Jeftić. Riječ je o publikacijama nastalim u okviru trogodišnjeg projekta “Prevencija vršnjačkog i rodno zasnovanog nasilja u školama” kojeg TPO Fondacija realizira uz podršku ministarstava obrazovanja Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Srednjo-bosanskog kantona a u partnerstvu sa trideset osnovnih bosanskohercegovačkih škola. Na promociji će se obratiti stručna savjetnica Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta  Hercegovačko-neretvanskog kantona gđa. Emina Jusufbegović, stručna savjetnica Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo gđa. Melisa Mizdrak i ispred partnerskih osnovnih škola Srednjo-bosanskog kantona pedagoginja i psihologinja gda. Snježana Petraš.

Na promociji će također biti upriličena i izložba najboljih strip radova osnovnih i srednjih škola iz cijele BiH. Na izložbi će biti predstavljeno  25 radova od preko stotinu pristiglih na objavljeni konkurs pod nazivom PROBUDI, POKRENI, PROMIJENI. Četri najbolja rada u dvije različite kategorije će biti nagrađeni vrijednim nagradama.

Pozivamo vas da nam se pridružite i svojim prisustvom podržite preko dvije hiljade učenika i učenica kao i preko 170 nastavnika i nastavnica iz preko 40 osnovnih i srednjih bh. škola koji su aktivno obilježili ovogodišnju kampanju 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »