Nagradni konkurs za učenike iz BiH

U sklopu projekta “REACT!”, ALPHA Centar, Nikšić; APROPO/TheLoft, Sarajevo; Centar za medjunarodne odnose, Banja Luka ; Evropski pokret u Srbiji, Beograd; Balkan Forum, Priština i  Centar za istraživanje i kreiranje politika, Skoplje,  RYCO (Regional Youth Cooperation Office) http://www.rycowb.org/ i Evropske Unije  objavljuju poziv za dostavu eseja na temu:

“Zapadni Balkan za 20 godina – izazovi i prilike”

Poziv je otvoren za učesnike iz Bosne i Hercegovine.

Uslovi koje kandidati moraju ispuniti su da su osobe u dobi od 18 do 30 godina starosti

Eseji bi trebali biti dužine do 3 stranice, napisani fontom Times New Roman 12, sa proredom od 1,5).na nekom od službenih jezika u BiH -Bosanskom, Hrvatskom ili Srpskom

Eseje treba poslatina e-mail adresu: konkurs@theloft.ba  sa naslovom : Esej za konkurs Zapadni Balkan za 20 godina  ne kasnije od 31.07.2018.

Uz esej je potrebno u e-mailu napisati adresu i grad stanovanja, te broj telefona na koji možemo da vas kontaktiramo kao i validnu e-mail adresu.

Konačna odluka o pobjednicima će biti donesena i pet pobjednika/ca će biti proglašeno 07.08.2018., a pobjednici će biti obavješteni 08.08.2018.

Prvi dio nagrade se odnosi na dva prvoizabrana autora/autorice iz Bosne i Hercegovine koji će biti nagrađeni učešćem u internshipu/boravku (Internship REACT program) u Skoplju (Makedonija)i Prištini (Kosovo) (po jedan od proglašenih pobjednika iz BiH ide u svaki od gradova), gdje će boraviti sa drugim pobjednicima iz ostalih zemlja učesnica: Srbija, Kosovo, Makedonija i Crna Gora. Internship-i će biti održani u periodu od  15.08.2018. (odlazak) do 22.08.2018. (povratak).

Internship nagrada se sastoji od:

  • Plaćenog putovanja BiH – Skoplje/Priština (odlazak i povratak);
  • Boravka od 7 dana na predviđenim destinacijama / 6 plaćenih noćenja;
  • Sedam (7) džeparaca za svakog od dva pobjednika/interna u iznosu od 20 eura dnevno (ukupno 140 eura) koji su predviđeni za pokrivanje troškova hrane i drugih sitnih potreba.

Svakog dobitnika će dočekati i za njihov boravak iorganizaciju će se pobrinuti Nacionalni kordinator iz partnerskih organizacija u zemlji boravka (za više informacija možete nas kontaktiratina e-mail: konkurs@theloft.ba).

Drugi dio nagrade se odnosi na pet (5)prvoizabranih eseja autora/autorica (prvo dvoje plus narednih troje po rangiranju) i sastoji se  od prevoza , boravka i učestvovanjana na Summer School REACT, na kojoj učestvuju desetine mladih iz regiona kao i eminetni predavači iz regiona i Evrope , a koja će se ove godine održati u Gusinju, Crna Gora. Više o ljetnoj školi možete vidjeti na www.reactmontenegro.me.

REACT Kamp će se održati  od 03.09. do 08.09.2018.

Nagrada se sastoji od:

  • Plaćenog putovanja za sveučesnike od BiH do Gusinja, Crna Gora (odlazak i povratak);
  • Plaćenog smještaja i hrane;
  • Učešća na radionicama i ostalim aktivnostima koje će biti organizirane u kampu.

Za sve dodatne informacije molim vas da nas kontaktirate na e-mail adresu: konkurs@theloft.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »