“Krv nam je svima ista”

A da pošaljemo jednu drugačiju poruku?

Mladi širom Bosne i Hercegovine šalju poruku…ne samo poruku već ideju i humanu gestu

Mirovni aktivisti projekta PRO–Budućnost će, drugu godinu za redom, provoditi kampanju za dobrovoljno darivanje krvi “Krv nam je svima ista”, koja će biti istovremeno organizovana u nekoliko lokalnih zajednica u srijedu, u vremenu od 9 do 12h, 16.11.2016. godine, na Svjetski dan tolerancije, što je ujedno i simbolika cijele kampanje.

Zajednice u kojima će se akcija provesti su: Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Istočno Sarajevo, Zenica, Travnik, Brčko i Šamac. U određenim lokalnim zajednicama, u kojima neće biti punktova za darivanje krvi, aktivisti će na terenu animirati stanovništvo da se kampanji priključi odlaskom do susjedne opštine, u kojoj će biti postavljen punkt.

Mladi aktivisti u potpunosti vode i promovišu navedenu kampanju, te animiraju lokalno stanovništvo da daruje krv i na takav, konkretan način podrži ovu aktivnost. Ovim putem Vas molimo da podržite aktiviste u njihovoj iskrenoj i humanoj namjeri i pružite im potrebnu pomoć u njenoj realizaciji. Lokalno stanovništvo će za to predviđenim plakatom biti informisano o tačnoj lokaciji i datumu provođenja kampanje.

Kampanja “Krv nam je svima ista” se provodi u okviru projekta PRO-Budućnost, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »