“Iskreni osmijeh”

Udruženje za podršku ideja ”Skakavac” projektom “Iskreni osmijeh” građanima će predstaviti sve  mogućnosti djece koja pohađaju Zavod za specijalno obrazovanje I odgoj djece ,,Mjedenica”,  te skrenuti pažnju javnosti i uputiti apel zajednici da se aktivno uključi u inkluziju.

Tri osnovna segmenta projekta: radiona,predstava i bazar.

Radiona je zamišljena da po prvi put javnosti se prikažu mogućnosti,znanje I htjenje djece I da svojim rukama za vrijeme trajanja kulturno-zabavnog programa naprave dvije košnice.

Predstava će imati kulturno-umjetnički karakter. Učenici će izvesti unaprijed pripremljene tačke kao što su igrokaz, folkor, recitacije, muzički performans i slično.

Treći segment jeste bazar na kojem će prisutni moći vidjeti određene predmete koje su djeca napravila u školskoj radionici. Vrednovanjem njihovog rada i davanjem mogućnosti da svoje znanje javno prezentiraju učinit ćemo bitan iskorak ka njihovoj inkluziji u zajednicu.

 Predstava I radiona počinje u 16 sati. Vremenski je ograničena do 20 sati. Cilj je skrenuti pažnju i upoznati ljude da bez obzira na psihofizička ograničenja ta djeca mogu i žele imati odrastanje poput druge djece.

Mjesto: bina na Vilsonovom šetalištu

Vrijeme: 23.04.2018. od 16 do 20 sati.

 Zašto trebate podržati ovo dešavanje?

Dosadašnje edukativne radionice u većini slučajeva bile su za nastavnike, užu i širu porodicu, ali nijedna nije podrazumijevala da djeca s invaliditetom društvu pokažu svoje sposobnosti.

Pričati o inkluziji unutar zatvorene prostorije nikad ne može imati odjeka, ukoliko mediji ne budu prikazali i pokazali šta se dešava u našoj svakodnevnici.

Djeca trebaju biti na prvom mjestu u bilo kojem segmentu društva. Pohvaliti njihov rad, trud, ohrabriti ih da nastave raditi to što vole i što su naučili, pokazati ljudima da njihove vrijedne ruke mogu uraditi mnogo više nego što mislimo (ponekad i vjerujemo) da mogu.

Dođite da budete njihov povjetarac u sivilu svakodnevnice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »