Gostujuća predstava “Karta u jednom pravcu” u Sartru

Pozorišnom predstavom “One Way Ticket” (Karta u jednom pravcu) holandski glumac i reditelj Nick Teunissen ispričao je životnu priču jednog Sarajlije i njegove porodice.
Tada dvadesetogodišnji Ismir Hero koncem ratne 1994. prolazi kroz Tunel Spasa i nalazi utočište u Holandiji. U godinama koje slijede Ismir izgrađuje uspješnu karijeru televizijskog reditelja i autor je desetina dokumentarnih reportaža o problemima običnih ljudi u borbi sa njihovom prošlošću ili sadašnjošću.

Prije nekoliko godina Nick upoznaje Ismira i njegovu ratnu i poslijeratnu životnu priču. Postaju nerazdvojni u Ismirovoj ličnoj borbi sa prošlošću i sadašnjošću. Od tog momenta Nick sve češće dolazi u Sarajevo, koje naziva svojom drugom kućom.

Ova pozorišna predstava je o ratnoj i poslijeratnoj borbi sa ratom. O nadi i optimizmu. Ožiljcima i ljubavi. O neraskidivim vezama sa rodnom grudom. Izgubljenom identitetu i istrajnosti.

Pozorišni kritičari u Holandiji nagradili su ovu predstavu sa četiri zvijezde, nazivajući je “počast optimizmu i želji za životom građana Sarajeva”.

 

Producent: Platform Hero

Autor: Nick Teunissen

Režija: Rob van de Meeberg

U predstavi igra: Nick Teunissen

Muzičari: Alwin Kluit, Theo van Halen, Frank Buers

 

Tačno na mjestu koje je prije 25 godina zauvijek označilo Ismirov život će biti izvedena bosanska premijera pozorišne predstave “Karta u jednom pravcu”. 

U muzeju Tunel Spasa, u subotu 18. maja u 18 sati. Ulaz je besplatan zbog Međunarodnog dana i Evropske noći muzeja. Tačan naziv predstave: One Way Ticket (Karta u jednom pravcu)

Dan kasnije, u nedjelju, 19. maja u 20 sati, predstava će biti izvedena u SARTR-u. 

Predstava je titlovana na bosanski jezik.

Rezervacije 033-664070 (svaki radni dan od 10h do 16h)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »