Izazov čišćenja smeća stigao i u Bosnu i Hercegovinu!

BH Futures Foundation (Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini) je 12.maja zajedno sa omladinskim klubom Novi Val iz Blagaja i kompanijom SPARK iz Mostara organizovala akciju čišćenja smeća na putu Blagaj – Nevesinje. U akciji je učestvovalo 11 volontera iz cijele države i uspjeli su da za svega nekoliko sati pokupe sav otpad, koji su tokom proteklih mjeseci bacali nemarni građani, a potom ga prebace do najbližih kontejnera.

Ova akcija ima za cilj da započne jednu pozitivnu priču i probudi svijest kod stanovništva o važnosti očuvanja ove naše divne zemlje u kojoj živimo i njene fenomenalne prirode. Ipak, ovo nije samo jedna u nizu akcija koje se dešavaju jednom, a potom u narednom periodu potpuno zaborave. Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini, kao pokretač projekta, želi da ovu akciju proširi i na ostatak Bosne i Hercegovine.

U narednom periodu je planirana i izgradnja vidikovca na pomenutoj lokaciji s ciljem predstavljanja kulturnog i prirodnog nasljeđa Blagaja.

Nakon završenog čišćenja, nominovane su tri organizacije, koje imaju mjesec dana roka da očiste neku zaprljanu površinu u svojoj lokalnoj zajednici. Riječ je o nevladinoj organizaciji Social Monkeys iz Banja Luke, specijalnoj olimpijadi Paralel iz Tuzle i kompaniji NSoft iz Mostara. Sve tri organizacije su rado prihvatile izazov i u narednom periodu očekujemo pozitivne priče i od njih!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »