Damir DŽumhur zalaže se za prava djece u BIH

Najuspješniji bh. teniser Damir Džumhur ubuduće će se zalagati za prava i zaštitu djece u Bosni i Hercegovini! Prepoznavši važnost dobrog početka za svako dijete i pristup osnovnim servisima, Džumhur je odlučio priključiti se naporima Save the Children-a u okviru kampanje „Svako dijete – bez izuzetka“.

Globalna trogodišnja kampanja pokrenuta je u proljeće 2016. godine s ciljem da se osigura da svako dijete ima jednake šanse da preživi, kao i pristup zdravstvenoj zaštiti, obrazovanju i drugim osnovnim servisima, bez obzira na to ko je i odakle dolazi.

U Bosni i Hercegovini, kampanja se fokusira na stvaranje mogućnosti da sva djeca imaju pristup predškolskom obrazovanju, kao osnov za dobar i jednak početak za svu djecu. U skladu sa ciljevima globalne kampanje, posebno ćemo usmjeriti naše napore ka osiguravanju da i djeca iz ugroženih grupa, poput djece sa poteškoćama u razvoju, djece iz ruralnih područja ili romske djece, imaju jednake mogućnosti kao i ostala djeca i da im bude omogućeno predškolsko obrazovanje. Slogan kampanje je – „Svako dijete #bezIZUZETKA“.

Više o razlozima priključivanja kampanji možete čuti od samog Damira Džumhura ako nam se pridružite na konferenciji za medije koja će se održati u utorak, 4. aprila u 13:00 hotelu Zenica u Zenici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »