BILLAIN u Domu mladih

U mjesecu maju,  elektronska scena glavnog grada BiH bit će obogaćena specijalnim i nesvakidašnjim programom.

Art Lab najavljuje posebno audiovizualno druženje u subotu 21.05. 2016 godine, u amfiteatru Doma mladih gdje će nastupiti internacionalni producent sa bosanskohercegovačkom adresom – Billain.

Ovaj šestosatni program okupit će, pored izvanrednog Billaina, i druge izvodjače elektronske scene iz BiH i Velike Britanije.  Poseban premijerni set Billaina pratit će specijalni  gost ovog dogadjaja – VJ/mapping  majstor i osnivač renomirane češke kompanije Macula, Amar Mulabegović.

Adis Kutkut, svima upravo zbog svog predanog muzičkog djelovanja, poznatiji kao Billain internacionalni je producent, sound designer i DJ iz Sarajeva. Sa izdanjima na 15 internacionalnih prestižnih izdavačkih kuća elektronske muzike izdvajamo izdavačku kuću OWSLA od Skrillexa,  Britansku legendarnu Bad taste recordings i Kaizan iz Japana.

Billain je sveprisutniji na svetskoj muzičkoj sceni a pod lokalnom produkcijom možemo izdvojiti instrumentalna djela na dva albuma Ede Maajke i tri albuma Frenkie-a za Menart, kao i nedavnu kolaboraciju sa Božom Vrećom i elevaciju kompletnog drugog albuma benda VelaHavle. Na internacionalnoj domeni Billain je nastupao na svim značajnim festivalima: Fusion, Springfest, Outlook, LostTheory, Bredabarst, Exit, Bangface, Boomtown, Back2thetrack, LetitRoll, itd.

Amar Mulabegović je umjetnik bosanskohercegovačkog porijekla koji živi i radi u Pragu. Projekti koje je realizovao u sklopu kompanije Macula, čiji je osnivač sa svojim kolegama Danom Gregor, Ondřej Skala i Martinom Pošta, fascinirali su svijet. Njegov dolazak i kolaboracija sa Billainom predstavlja posebnu čast za publiku i organizatore u Sarajevu i BiH.

Šarolikom muzičkom spektru setova ove noći svakako će doprinjeti nastupi izvandrednih  i već dobro poznatih pionira bh. elektronske scene Audio In Funktion, Zlijay, MPJSlo i Indigo te nastup MLDJ iz Velike Britanije, osnivača agencije MethLab.

MethLab - Billain 16

Pored navedenih umjetnika i krila koje je eventu dao Red Bull tu su i partneri koji su svojom svesrdnom podrškom doprinose realizaciji ovog dogadjaja te podržali djelovanje i razvoj elektronske scene u BiH: Ambasada Češke Republike u BiH, Tuborg, Smoking, Superfood i Jeftinaštampa.ba, Printart i Notacut.

Za produkciju i kompleksnu postavku ovog  dogadjaja pobrinuli su se:  Art Lab, Pal-e i Multimedia.

Udruženim snagama na veliko zadovoljstvo, na ovom dogadjaju predstavljamo i izuzetne festivalske dogadjaje:  OK FEST i Dani arhitekture.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »