PREDSTAVA “WHAT IS EUROPE?“ PONOVO PRED SARAJEVSKOM PUBLIKOM

Nova igranja predstave “What is Europe“ jednog od najuspješnijih regionalnih reditelja, Andrása Urbána, održat će se u Sarajevskom ratnom teatru u ponedjeljak, 09. i utorak 10. maja sa početkom u 20 sati. Publika će tako u okviru majskog repertoara Scene MESS još jednom imati priliku da pogleda priču o identitetu balkanskih naroda i procesu preispitivanja naše prošlosti i budućnosti koja je nastala prema esejima Lászla Végela. Ulaznice za predstavu kupiti se mogu u SARTR-u po cijeni od 10 KM, a rezervacije je moguće izvršiti pozivom na broj 033 664 070.

What-is-Europe (1)

Veoma sam sretan što je predstava do sada dobila jako dobre kritike i što je publika bila zadovoljna nakon svih naših igranja. To je znak da priča predstave korespondira sa našom stvarnošću i da govorimo o onom što je aktuelno. Hvala MESS-u i SARTR-u a prilici da ponovo igramo“, istakao je reditelj András Urbán te pozvao građane i građanke Sarajeva koji to do sada nisu uradili, da pogledaju predstavu.

Uloge u predstavi ostvaruju Sanin Milavić, Vedrana Seksan, Mirna Kreso, Benjamin Bajramović, Dženana Džanić i Amar Čustović dok ostatak autorskog tima čine dramaturginja Bojana Vidosavljević, kostimografkinja Lejla Hodžić, kompozitorica muzike Irena Popović, asistent reditelja Zulfikar Filandra i asistentica scenografije Jasmina Koluh.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »