Završen još jedan Festival TIFBU

Predstava „Toksini“ Kulturne scene Male stvari iz Trebinja obiluje obrtima, intrigantnim situacijama u kojima gledalac nalazi prostor za razmišljanje, ali i za smijeh, tugu, zabrinutost. U „Toksinima“ igraju Željko Milošević iz Trebinja i Senad Milanović iz Bugojna, a režiju potpisuje Ivan Tomašević iz Šapca.

E, pa sa ovim TOKSINIMA je završen još jedan Festival TIFBU, koji je ove godine bio baš kao i ova predstava, pun obrta, sa prostorima za razmišljanje, smijeh, tugu i zabrinutost…

„Budi TIFBUtastičan, samo BUDI…“ bio je ovogodišnji slogan Festivala TIFBU i bilo je TIFBUtastično u Bugojnu kroz protekla tri mjeseca koliko je i trajao festival TIFBU.  Od 02.11.2019. do 31.01.2020. TIFBUtastične predstave stizale su iz Banja Luke, Sarajeva, Mostara, Bugojna, Prnjavora, Zagreba, Jastrebarskog, Trebinja u Malu salu KSCa u Bugojnu i spajali se sa TIFBU publikom koja je nakon svake predstave davala svoj sud i ocjenu odgledanog i doživljenog, kao jedini žiri ovog Festivala.

Nakon šesnaest predstava u ovogodišnjem programu TIFBUa najbolju prosječnu ocjenu (u konkurenciju ne ulaze predstave Teatra FEDRA Bugojno) 4,88 (od mogućih 5) je dobila predstava Kazališta GRUPA iz Zagreba „MISTERO BUFFO“ (Dario FO) u režiji Lee Delong  i maestralnoj izvedbi Dražena Šivaka. Po već ustaljenim pravilima TIFBU publika će u jedanaestom mjesecu na početku Festivala TIFBU 2020 imati priliku ponovo gledati misterije Daria Foa, kada ćemo Draženu Šivaku uručiti TIFBU REFLEKTOR, jedinu nagradu koju dodjeljujemo…

TIFBU je i ove godine organizovao Teatar FEDRA Bugojno uz podršku i partnerstvo JU Kulturno-sportski centar Bugojno, a finansijski pokrovitelji su bili građani Bugojna i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB.

Nadamo se da je publika uživala svake sedmice u dozama teatra koje smo im nudili i da su bili TIFBUtastični i da će nastaviti da budu naši glavni pokrovitelji i razlog zašto je bitno, barem sedmično jednom, otrovati dušu i tijelo teatarskim toksinom.

Do narednog TIFBUa 2020 budite TIFBUtastični, samo budite…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »