Zabranjeno pušenje uživo u “Studio 2 Live“ Muzičke produkcije BHRT-a

Kultni rock bend Zabranjeno pušenje, nastao iz vala Novog primitivizma, nastupit će u četvrtak 12. aprila sa početkom u 21h u zgradi BHRT-a, studio 2 Muzičke produkcije ove medijske kuće.

Ovi rokeri predvođeni Davorom Sučićem, alias Sejom Sexonom, koncert će održati u okviru projekta “Studio 2 Live“ Muzičke produkcije BHRT-a.

Zabranjeno pušenje,  ovom prilikom vratit će se više od 30 godina unazad pa će tako publiku  razveseliti vječnim hitovima “Zenica Blues“, “Jugo 45”.. podsjetiti na  “Fikretu”, “Lijepu Almu“, “Pišonju i Žugu” ali i sve aktuelne hitove.

Zabranjeno pušenje je jedna od najpopularnijih rock grupa iz Bosne i Hercegovine. Grupa je nastala 1980. godine u Sarajevu kao klasičan “garage” bend sastavljen od srednjoškolaca koji su zajedno išli u sarajevsku II. gimnaziju i dijelili istu ulicu. Danas iza sebe imaju dugu i bogatu karijeru. Impozantna brojka od deset studijskih albuma, tri kompilacije i dva live albuma samo dokazuje da je Zabranjeno pušenje jedno od najpoznatijih muzičkih imena sa ovih prostora.

Muzička produkcija BHRT-a najavljuje odličan nastup “Zabranjenog pušenja”, koji će prenositi BH radio 1, dok će BHT 1 koncert snimiti i odloženo emitovati. Koncert će se moći pratiti putem Live Streama na www.bhrt.ba. Trenutnu postavka benda, koju čine Davor Sušić (Sejo Sexon), Robert Boldižar (Robi), Toni Lovrić, Branko Trajkov (Trak), Lana Škgatić i Dejan Orešković (Klo), će bez sumnje svojim fanovima priuštiti koncert za pamćenje.

Ulaz na koncert je slobodan uz obaveznu najavu na mail muzicka.produkcija@bhrt.ba ili pozivom na brojeve 033 408 024 i 033 408 025.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »