Velika ljetna izložba u Kriterionu

U Art Kinu Kriterion će u petak 10.08.2018. u 19:00 sati biti otvorena Velika ljetna izložba.

Otvaranjem poziva za profesionalne i amaterske umjetnike i umjetnice Kriterion je najavio Veliku ljetnu izložbu. Istovremeno, Art Kino Kriterion će za vrijeme Sarajevo Film Festivala biti domaćin projekcija kratkih filmova.

Kriterion House of Shorts će ugostiti mnoge lokalne i internacionalne goste čiji filmovi će biti prikazani, a samim time i mnogobrojnu publiku što vidimo kao priliku da radovi mladih umjetnika i umjetnica budu promovirani na jedinstven i nekonvencionalan način.

“Velika ljetna izložba” je inicijativa Kriteriona kroz koju se želi promovirati rad mladih afirmisanih, ali i neafirmisanih umjetnika i umjetnica.

Ovaj vid izlaganja nije konvencionalan, pa stoga nije određena tema, ograničen likovni izričaj ili medij u kome radovi treba da su realizirani.

Do sada se među prijavljenim radovima mogu pronaći i klasični, kao što je ulje na platnu, do grafičkih rješenja i fotografija.

“Cilj nam je da u vrijeme Sarajevo Film Festivala, kada je posjeta u našem prostoru iznimno brojna, mladi imaju priliku da se predstave sa svojim radovima. U savremenom svijetu izlaganje u negalerijskim prostorima je uobičajena praksa, tako da će pored galerijskog prostora Kriteriona i zidovi kafe bara poslužiti kao platforma za Veliku ljetnu izložbu. Danas je veliki jaz između tradicionalne umjetnosti i one koja nastaje u digitalnom izričaju. Kriterion je uvijek bio mjesto u kojem se prate savremeni tokovi, ali i postavljaju novi standardi. Želimo bez ograničenja biti otvoreni za sve izričaje i umjetnike i umjetnice sasvim različitih profila.”, poručuju iz Kriteriona, te naglašavaju da će izložba biti postavljena i nakon Sarajevo Film Festivala sve do 10.09.2018.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »