U SEPTEMBRU 20% VIŠE KORISNIKA USLUGA JU BIBLIOTEKE SARAJEVA

Početkom septembra JU BIBLIOTEKA SARAJEVA pokrenula je marketinšku kampanju koja je imala za cilj da promovira kulturu čitanja, naročito među mladima. Atraktivan informativno- propagandni materijal (afiše, penkala, privjesci…)  distribuiran je u  obrazovne institucije i dijeljen građanstvu putem pošte, brendiranih info pultova instaliranih na najfrekfentnijim mjestima u gradu, ali i u okviru svih šesnaest pozajmnih odjeljenja koji su disperzirani na području Kantona Sarajevo. Akcija je rezultirala povećanjem broja članova/korisnika za čak 20% u odnosu na septembar 2015.

Također, otvoren je i  proces promjene vizuelnog identiteta i promocija novog logotipa koji predstavlja stiliziranu „mudru sovu“ a od danas spot JU Biblioteke Sarajeva će biti prikazivan na svim većim displejima u gradu.

Radno vrijeme je prilagođeno potrebama korisnika i odjeljenja rade od 9,00 do 17,00, dok Centralno odjeljenje ima radno vrijeme svakog dana od 08 do 20 sati.

Da bi izašli u susret našim korisnicima i sugrađanima uvedena je i radna subota, od 09,00 do 14,00 u sljedećim odjeljenjima: ĆUMURIJA (Općina Stari Grad, Ćumurija 2), MIS IRBINA (Općina Centar, Mis Irbina 4), OTOKA (Općina Novi Grad, Žrtava fašizma 1) i DOBRINJA (Općina Novi Grad, Omladinskih radnih brigada 2)

Godišnja članarina je svega 15 KM  a omogućava pozajmicu  stručne literature i beletristike iz bogatog i ažuriranog fonda. Na sajtu www.bgs.ba građanstvo se može kontinuirano informirati o aktivnostima Biblioteke Sarajevo, ali i upoznati se sa novostima iz svijeta knjige i pročitati recentne tekstove i analize vezane za bibliotekarstvo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »