Svečano otvaranje sezone koncertom Students on Stage

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu ponosno najavljuje nastavak Koncertne sezone, projekta kojeg uspješno organizira i realizira već pet godina. U okvirima ovogodišnje Koncertne sezone, čija realizacija se veže uz 2017/2018. akademsku godinu, biće organizovano preko 30 koncertnih i umjetničkih dešavanja koja u prvom planu obuhvaćaju koncerte studenata, profesora i akademskih ansambala. Treba istaći da će kroz niz pomenutih koncertnih aktivnosti biti prezentiran rad svih Odsjeka ove visokoškolske institucije, te upriličeno više renomiranih festivalskih izdanja.
 
Pored organizacije koncerata na već poznatim lokacijama kao što su Sala Srednje muzičke škole  u Sarajevu, Dom OSBiH, Bošnjački institut Adila Zulfikarpašića, te Narodno pozorište Sarajevo, Koncertna sezona ove godine će se realizirati i u dva nova koncertna prostora. Jedan od novih koncertnih prostora je prostor novootvorenog regionalnog centra urbane kulture Mikser House-a, u kojem će biti upriličeno i svečano otvorenje ovogodišnjeg izdanja Koncertne sezone. Pomenuto otvorenje je osmišljeno u vidu koncertne večeri pod nazivom Students on Stage na kojoj će zazvučati djela Ludwiga van Beethovena, Frederica Chopina, Claudea Debussya, Richarda Wagnera, Astora Piazzolle, Vladimira Zubickog, te mlade akordeonistice i studentice Odsjeka za kompoziciju Kaće Hadžifejzović.
S ciljem edukacije šire publike, ali i omogućavanja jedinstvenog umjetničkog doživljaja koji je u kontekstu promoviranja istinskih umjetničkih vrijednosti bosanskohercegovačkoj javnosti prijeko potreban, ulaz na koncert je besplatan. Koncert je zakazan za četvrtak, 23.11.2017. godine u već pomenutom prostoru Mikser House-a, ul. Kolodvorska 12, s početkom u 18 sati. Pridružite nam se! 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »