Students on Stage

Studenti Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu iznova na koncertnom podijumu!

Koncertna sezona 2015/2016. // Students On Stage// Koncert studenata // Violončelo i kontrabas //

Još jedan koncert iz ciklusa Students on Stage u organizaciji Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu obradovat će ljubitelje muzičke umjetnosti. Posebnost događaja krije se u nesvakidašnjem odabiru koncertnog repertoara, koji je ovaj put usmjeren ka studentima Odsjeka za gudačke instrumente.

Koncert će biti održan u četvrtak, 14.04.2016. godine sa početkom u 19:30h, u Sali Bosanskog kulturnog centra, a publika će imati priliku uživati u interpretacijama studenata violončela i kontrabasa. Koncert će otvoriti nastup violončelistice Selme Hrenovice koja će izvesti Sonatu za violončelo i klavir u g-mollu Johann Sebastian Bacha (1685–1750), dok će kontrabasista Sandin Ređo interpretirati Sonatu u g-mollu Henry Ecclesa (1670–1742) te Valse Miniature op. 1 br. 2 Serge Koussevitzkyja (1874–1951). Na samom kraju koncerta kontrabasista Dženis Mrkonjić izvest će Sonatu za kontrabas i klavir u e-mollu Klaus Dillmanna (1924) i djelo Elegie in re br. 1 Giovanni Bottesinija (1821–1889). Klavirsku pratnju upotpunit će pijanistica Adela Šabić.

Ciklus koncerata Students on Stage predstavlja jedinstven spoj edukacije, muzičke prakse i umjetnosti u okviru kojeg mladi umjetnici teže ka ostvarenju svojih umjetničkih ambicija. Stoga, pozivamo vas da svojim prisustvom uveličate ovaj muzički događaj i tako podržite talentovane studente Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu!

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »