Snažan glas za bolju budućnost

Još je sedam dana do premijernog izvođenja predstave koja se u Banja Luci realizuje u okviru projekta “Neizgovoreni glasovi”. Projekat koji je podržala RYCO kancelarija ima za cilj da sa mladim glumcima, koji dolaze iz Zrenjanina, Skoplja, Banja Luke i Mostara, realizuje predstavu koja će sučeljavajući njihova iskustva, njihovo naslijeđe, odgoj i društvene okolnosti koje su im nametnute otvoreno progovoriti o predrasudama, nasilju i svim slabostima društava koja nisu kreirali i protiv čijih mnogih “vrijednosti” dižu glas. Predstava će biti generacijski bunt mladih ljudi iz četiri grada i tri države koji imaju zajedničko naslijeđe i koji na njemu žele graditi kulturu mira, a ne kulturu mržnje, podjela i rata.
Neki od njih o tome kažu:
– Srećni smo što možemo sarađivati sa ljudima u ovako raznolikoj grupi istog razmišljanja. Posebno nam je drago što u komunikaciji i radu nema predrasuda koje su nam nametnute i što kroz interesantne i podsticajne radionice dolazimo do važnih zaključaka. Divno je biti ovde sa ovakvim ljudima, kaže, u ime učesnika iz Zrenjanina, Nadežda Sekulić.
Rade Kostić iz Banja Luke dodaje:
– Prvi put ucestvujem u stvaranju predstave kroz radionice i imam samo rijeci hvale, jer se na taj nacin daje svima dovoljno kreativnog prostora. Vrijedna ekipa i iskusni mentori su dobar znak da ce predstava biti vise nego uspjesna. Siguran sam da iz ove kolicine pozitivne energije koju svi nosimo sa sobom ne moze da se rodi losa predstava.
Do sada su rođena brojna prijateljstva i to je garant da ovo sjeme koje sije ova mladost pada na plodno tlo širom bivše nam zajedničke domovine, a to garantuju mnogo bolju budućnost od sadašnjosti protiv koje zajedno dižu snažan glas.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »