Projekcija filma “Plavo srce”

Centar za životnu sredinu Vas poziva na projekciju filma “Plavo srce” na ljetnjoj pozornici tvrđave Kastel u Banjaluci, u četvrtak, 23. avgusta sa početkom u 21 čas.

U slučaju kiše projekcija će se održati u Domu omladine.

Ovaj film je dio kampanje “Sačuvajmo plavo srce Evrope” (https://www.balkanrivers.net/), koju provode Patagonia, Euronatur i Riverwatch sa lokalnim partnerima.

Nažalost, više od 3000 hidroenergetskih objekata je planirano ili je u procesu izgradnje na posljednjim evropskim divljim rijekama na Balkanu koje će uzrokovati ogromne štete ovim rijekama, prirodi i lokalnim zajednicama.

Film “Plavo srce” govori o borbi za rijeku Vjosu u Albaniji, najveću slobodnotekuću rijeku u Evropi, o naporima da se sačuva ugroženi balkanski ris u Makedoniji i o ženama Kruščice u Bosni i Hercegovini koje već godinu dana dežuraju na mostu i sprječavaju početak izgradnje hidroelektrana na rijeci Kruščici.

Nakon Banjaluke slijede projekcije u Kruščici u petak, 24. Avgusta, sa početkom u 21 čas i u Fojnici u subotu, 25. avgusta, sa početkom takođe u 21 čas.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »