Šesti BLart festival

Šesti Banjaluka Art Festival u organizaciji Udruženja nezavisnih stvaralaca i aktivista “Geto” u partnerstvu sa Art Klub Prostorom, počinje 25.11. (subota). “Oni nama Prostor, mi njima umjetnika” ovogodišnji je moto festivala.

Festival otvaraju Semir Avdić I Tea Kovačić sa svojim radovima u Art Klubu Prostor sa početkom od 19 časova. Semir Avdić (Knut van Brijs) kolaž umjetnik koji dolazi iz Sarajeva predstaviće se izložbom “Abolition of Logic” u kojoj daje prikaz svakodnevice čiju realnost “ruši” i ponovnim rekombinovanjem dobija nove elemente i tako stvara novu sliku stvarnosti koja nerijetko postaje ironična, satirična I provokativna. Tea Kovačić (Shen von Shen) umjetnica iz Banja Luke, predstaviće svoje radove iz edicije “Cornered” koji se bave kritikom tradicionalnog, patrijarhalnog i heterocentričnog društva u kojem je ženska seksualnost nešto što se negira, tabooizira te pod okriljem stida koristi kao manipulativna mjera kontrole u svrhu supresije.

U muzičkom dijelu programa nastupiće austrijska muzičarka i aktivistica Lana Prerad (maRie cheRie). Njen nastup će biti održan u kafe Žiža u subotu sa početkom u 21h.

Festival se nastavlja u ponedjeljak (27.11) na Akademiji umjetnosti Banja Luka sa projekcijom filma “Gora” Stefana Maleševića. Film “Gora” dobio je nagrade za najbolju kameru I najbolji film na ovogodišnjem BelDocks festivalu u Beogradu i specijalno priznanje žirija na DokuFestu u Prizrenu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »