Sarajevski gitaristi Hamdija Salihbegović i Emir Jugo objavili novu pjesmu „Magnolia“

Poznati sarajevski gitaristi Hamdija Salihbegović i Emir Jugo objavili su danas novu pjesmu „Magnolia“. U ovoj orginalnoj kombinacija bluesa i jazza, Salihbegović i Jugo su se i pored sličnog muzičkog senzibiliteta izrazili na jedinstven način. Zajedno sa pjesmom danas je objavljen i spot koji je sniman na sceni Sarajevskog ratnog teatra, a potpisuje ga Ervin Golubović.

Govoreći o procesu rada na pjesmi, Salihbegović je istakao da je nakon komponovanja shvatio da bi gitaristički duet bio prava opcija. „Ideja da uradim gitaristički duet s Emirom nametnula mi se prirodno. Jednostavno dijelimo isti ukus, dugo se poznajemo i cijenimo. Kompozicija ostavlja umirujući dojam i otuda i izbor za naslov pjesme. Ekstrakt korijena magnolije ima upravo ta blagotvorna svojstva“, istakao je Hamdija Salihbegović koji je ranije tokom godine objavio i instrumentalnu kompoziciju „Get on your feet“.

Svirati sa Hamdijom je inspirativno, edukativno pa i izazovno s obzirom da ga smatram jednim on najboljih gitarista naših prostora. Uživali smo u procesu pripreme i snimanja pjesme koja će vjerujem u ovom specifičnom vremenu dati dašak pozitivnosti“, kazao je Emir Jugo.

Pjesma i spot dostupni su na Youtube kanalu Hamdije Salihbegovića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »