Ruku na Srce – Humanitarna akcija

Udruženje “Ruku na srce” u okviru humanitarnog projekta “Bajram je radost za svako dijete“, već tradicionalno, po četvrti put organizuje prikupljanje i podjelu bajramskih paketića za mališane iz socijalno ugroženih porodica.

Najla Hrustan, predsjednica Udruženja „Ruku na srce“ povodom ove akcije rekla je: „Prethodne tri godine, koliko radimo ovaj projekat, uspjeli smo obradovati više od 100 djece iz Sarajeva na svakoj od podjela, a ovog puta, s obzirom da za to imamo mogućnost, odlučili smo paketićima obradovati mališane iz manjih sredina Bosne i Hercegovine.“

Priključite se akciji i budite dio bajramske radosti mališana iz socijalno ugroženih porodica. Donirajte slatkiše, igračke (ne moraju biti nove, ali poželjno očuvane i oprane), slikovnice, školski pribor, novčane donacije ili gotove paketiće.

„Do sada, svake godine smo imali veliki broj donacija i naši sugrađani su vrlo svjesni potreba ovih porodica, a posebno su osjetljivi na našu djecu i baš zato sa zadovoljstvom nastavljamo realizovati ovaj projekat iz godine u godinu. Pozivamo sve one koji su u mogućnosti da nam pomognu ponovo unijeti istinsku radost u dječija srca“, dodala je Najla Hrustan.

Novčane donacije moguće je uplatiti na broj žiro računa – 1990490056036171 (Sparkasse Bank, sa naznakom: Za akciju “Bajram je radost za svako dijete”).

Rok za prikupljanje donacija je 24. maj 2019. godine.

Za sve dodatne informacije i dostavljanje donacija možete kontaktirati Udruženje na neki od slijedećih načina:

 

– email: rukunasrce@gmail.com

– Facebook Fan Page-a: https://www.facebook.com/HOSRukuNaSrce?fref=ts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »