Retrospektivna izložba bosansko-hercegovačkih fotografa (video)

Proteklog vikenda u Sarajevu otvorena je retrospektivna izložba bh. fotografa na kojoj su prikazane fotografije 18 autora.
Ova izložba dio je projekta Foto Galerija Jelićeva, čija je ideja napraviti nekoliko retrospektivnih izložbi kao početak razvoja Fundusa BH Fotografije, sa fotografima koji koriste fotografiju za istraživanje individualnog umjetničkog osjećaja. Želja je objediniti i prezentovati BH fotografe u zemlji i inostranstvu.
Bh. fotografi su u tu svrhu donirali po jednu fotografiju za razvoj fundusa bh. fotografije koji će biti sastavni dio ove galerije. U planu je i otvaranje arhiva i biblioteke sa literaturom I materijalima vezanim za fotografiju po ugledu na slične, koje imaju zemlje širom svijeta.
Autori izloženih fotografija su: Dženat Dreković, Emil Grebenar, Kemal Hadžić, Mladen Pikulić, Almin Zrno, Milomir Kovačević Strašni, Zijah Gafić, Ervin Berbić, Amer Kapetanović, Ivan Hrkaš, Haris Čalkić, Midhat Poturović, Andrija Vrdoljak, Jure Vukadin, Imrana Kapetanović, Mitar Simikić, Jasmin Brutus i Velija Hasanbegović.

https://www.facebook.com/cosmoradioforum/videos/2231356570446178/UzpfSTg5ODU4NTE2MzoxMDE2MTM1ODE5NzU3MDE2NA/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »