“RADIO ITALIA”, nova emisija na radiju Sarajevo

U teškim vremenima za Italiju i Bosnu i Hercegovinu, u kojima je neophodno ostati kod kuće, Ambasada Italije u Sarajevu pokreće novu inicijativu kako bi održala bliskost naših dvaju zemalja i prevazišla trenutni izostanak kulturnih događaja i druženja.
Od 25. marta, i svake srijede u 12:10h, stanica Radio Sarajevo emitirat će polusatni program “Radio Italia”, uz muziku i druge sadržaje za sve ljubitelje italijanske kulture, počevši od umjetnosti, kulture, jezika, kuhinje i dosta drugog.
Emisiju će, na italijanskom i domaćem jeziku, voditi Faruk Čaluk, novinar i već voditelj TV HAYAT, veliki poznavalac Italije, u kojoj je živio i kojom je putovao godinama.
Jedan od ciljeva emisije je i ponuditi priliku za obraćanje, Italijanima u Bosni i Hercegovini i bosanskohercegovačkim stanovnicima naklonjenim Italiji koji će moći govoriti o svojim iskustvima i uputiti svoje zahtjeve putem e-mail adrese italia.bih@gmail.com.
U svakoj epizodi, bit će emitirani i intervjui, počevši od intervjua sa ambasadorom Nicolom Minasijem, koji će sutra pozdraviti slušaoce povodom emitiranja novog programa.
Svi ste pozvani pratiti emisiju i senzibilizirati javnost na njeno slušanje, kako na radio stanicama, tako i putem streaminga, na portalu emitera  https://radiosarajevo.ba/slusaj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »