Promocija novog strip albuma iz serijala Amnezija

Bazilion godina nakon posljednjih avantura, Amnezija se vraća u novom strip albumu autora Filipa Andronika.

Najdugovječniji bosanskohercegovački superjunački strip serijal, onaj o zaboravnom superjunaku Amneziji, doživio je i treći nastavak koji će publici biti predstavljen
3. februara u 19h u striparnici Agarti Comics (Mula Mustafe Baseskije 63, Sarajevo).

Scenarij i crtež ovog serijala potpisuje nagrađivani strip crtač Filip Andronik iz Sarajeva. U proteklih pet godina objevljena su dva dijela ovog serijala, i to “Amnezija, superjunak s problemom sa pamćenjem” te “Amnezija, superjunak s problemom sa pamćenjem: Porijeklo”. Serijal je nagrađen na Balkanskoj smotri mladih strip autora a pojedinačne epizode su objavljivane u domovini i inostranstvu.

Ovaj album nosi podnaslov “Negativac” jer u njemu Amnezija, ostavljen od superdjevojke, zaboravlja da je ikada bio pozitivan. U novih 54 stranice stripa on sije nered i destrukciju oko sebe čineći stanovnike grada i druge negativce ugroženim. No, iako Amnezija u ovom nastavku prestaje biti pozitivan, njegove avanture ne prestaju biti urnebesno smiješne!

U promociji će učestvovati i urednik ovog izdanja, strip teoretičar i predsjednik udruženja Drugi Ugao, Emir Pašanović a Filip će svim kupcima rado nacrtati crtež u ili potpisati album.

Nakon promocije u petak, strip album će se naći u prodaji na web stranici www.stripovi.ba, u striparnici Agarthi Comics te svakako i u drugim knjižarama u državi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »