Objavljen trejler filma Scream For Me Sarajevo

Sarajevska produkcijska kuća Prime Time objavila je trejler filma Scream For Me Sarajevo, čiju je svjetsku premijeru imala priliku pogledati publika posljednjeg Sarajevo Film Festivala. Podsjećamo, ovaj film otvorio je takmičarski dio programa u kategoriji dokumentarnog filma, te osvojio tri prestižne nagrade:

  1. Human rights award – nagrada za najbolji film takmičarskog programa – dokumentarni film koji se bavi temom ljudskih prava,
  2. Specijalna nagrada žirija za najbolji film takmičarskog programa dokumentarnog filma i
  3. Nagrada publike za najbolji dokumentarni film, sa rezultatom 4,98 što je najbolji rezultat u historiji ovog festivala.

Scream For Me Sarajevo nastavlja svoj festivalski život gdje će već za dva dana biti prikazivan u četiri projekcije na prestižnom Goteborg Film Festivalu.

Ovaj film, za kojeg postoji mišljenje da je jedan od najvrijednijih filmova o sarajevskoj opsadi, prati događaje dolaska frontmena kultnog metal benda Iron Maiden, Brucea Dickinsona i njegovog benda u opkoljeno Sarajevo 1994. godine, kada je i održan koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC).

Ideja o nastanku filma potekla od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić.

Za cjelokupnu realizaciju filma bila je zadužena Prime Time produkcija iz Sarajeva na čelu sa producentom Adnanom Ćuharom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »