Produžen rok za prijave na regionalni laboratorij kreativnog dokumentarnog filma ACTive #3!

Zbog izraženog interesa, Pravo Ljudski i DokuFest, u saradnji sa Muzejem savremene umjetnosti u Skopju, Filmskim centrom Crne Gore i Underhillfestom, uz velikodušnu podršku Nacionalnog fonda za demokratiju (NED), produžili su rok za prijavu na treći laboratorij kreativnog dokumentarnog filma ACTive do 22. marta, 2019. godine.

ACTive #3 u potrazi je za 16 mladih ljudi sa izraženim zanimanjem i strašću za dokumentarnim pričama i kreativnim idejama, koji trenutno rade na kratkom filmu ili bi htjeli da ga snime. Laboratorij okupiti će mlade autore i autorice iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Srbije, Crne Gore i/ili Albanije u raznolikom i bogatom obrazovnom programu, koji im nudi mogućnost za razvoj kreativnih, teorijskih i zanatskih alata i vještina da priče iz vlastitog okruženja transponiraju u umjetnost kreativnog dokumentarnog filma.

Nakon selekcijskog procesa, 16 mladih filmskih entuzijasta između 18 i 25 godina, koji govore engleski jezik, imat će priliku da učestvuju u intenzivno, bogatom i raznovrsnom obrazovnom programu koji će se dešavati u Skopju (Sjeverna Makedonija) i Podgorici (Crna Gora). U periodu od 1. do 12. aprila, 2019. godine, mladi autori i autorice raditi će sa značajnim filmskim stručnjacima iz cijele Europe, i zajedno s njima proći će cjelokupan filmski proces, počevši od kreativnog pisanja i razvoja ideje, preko snimanja, pa sve do montaže i postprodukcije.

ACTive #3 poziva sve mlade kreativce, umjetnike i umjetnice, režisere i zaljubljenike u filmsku umjetnost, da se prijave u produženom roku  do 22. marta, 2019. godine i iskuse dvanaestodnevni proces učenja, promišljanja i stvaranja kreativnog dokumentarnog filma. Organizatori pokrivaju troškove učešća, uključujući put, hranu i smještaj, kao i sve produkcijske troškove.

Prijavite se i pođite s nama na uzbudljivi put učenja, istraživanja i kreiranja umjetnosti kreativnog dokumentarnog filma!

Više informacija na http://pravoljudski.org/, http://dokufest.com/.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »