”PROBUDI SVOJU LJUDSKOST – POKRENI – PROMIJENI’

U završnici kampanje 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja i povodom Međunarodnog dana ljudskih prava TPO Fondacija u saradnji sa Jevrejskom opštinom u Sarajevu organizira završnu manifestaciju pod motom ”PROBUDI SVOJU LJUDSKOST – POKRENI – PROMIJENI” koja će se održati 09.12.2016. sa početkom u 14 sati na adresi Hamdije Kreševljakovića 59.

 

U programu će biti  predstavljena zbirka pripovijetki ”Sve što (ne) želimo znati” autora Elme Softić-Kaunitz i Pavla Kaunitza i izložba radova osnovnih i srednjih škola iz BiH. Na promociji će govoriti autori zbirke, recenzent Adnadin Jašarević, te autor crteža Jakov Čaušević.

 

Kako ističe Jašarević u svojoj recenziji: ”Dobra književnost mora biti angažirana… I u ovoj zbirci priča autori ukazuju na određe društvene probleme, prevashodno nasilju u porodici, školi, huliganstvu u gradu, ulično i na stadionima, mentalno nasilje, segregaciju bilo koje vrste.”

 

Na izložbi će biti predstavljeno 25 radova od pristiglih 60 na objavljeni konkurs, a pet najboljih će biti nagrađeno vrijednim nagradama.

 

Pozivamo vas da nam se pridružite i svojim glasom podržite kampanju ”Probudi, pokreni, promijeni”, jer nasilje se tiče svih nas.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »