Prijavi se na AFS Program interkulturalnog učenja!

Nova zemlja. Nova kultura. Nova škola. Novi prijatelji. Ukoliko želiš iskusiti nešto sasvim drugačije, pridruži se grupi od 13.000 učenika iz cijeloga svijeta koji svake godine učestvuju u nekom od AFS programa razmjene.

U toku je prijava za učešće u AFS programima interkulturalne razmjene učenika -srednjoškolaca u školskoj 2018/19. godini i to za jednu od 36 zemlje Evrope, Azije, Amerike i Afrike. Učenici iz BiH se mogu prijaviti za učešće u  AFS jednogodišnjem programu razmjene ili AFS tromjesečnom programu razmjene učenika. U toku  programa učenici borave u domaćin porodici, redovno pohađaju nastavu u domaćin školi, te učestviju na različitim aktivnostima pripremljenim od strane AFS partner organizacije.

U nastavku pročitajte neka od iskustava učesnika AFS programa:

“Razmjena je jako dobar način za razumijevanje tuđe kulture uz koju će vrlo brzo razumijeti i smisao svoje. To je iskustvo u kojem ćeš mnogo puta preispitati vlastite granice a na kraju, time, oblikovati svoju ličnost.”. – Ada iz Bihaća, učesnica AFS jednogodišnjeg programa u Japanu u šk. god. 2017/18.

“Mislila sam da me razmjena neće promjeniti. Ali jeste. Ne nerviram se oko stvari koje ne mogu primjeniti. Postala sam tolerantnija i samostalnija. Shvatila sam koliko su razlike između kultura lijepe.  Učim novi jezik. Posmatram stvari iz drugačije perspektive.- Ivana iz Istočnog Sarajeva, učesnica AFS jednogodišnjeg programa u Danskoj u šk. god. 2015/16.

“Počela sam više cijeniti bosansku kuhinju, te sam proširila horizonte upoznala nove običaje, mentalitete i otkrila koliko je zapravo svijet mali, jer sam se zbližila sa mladima iz Meksika, SAD-a, Argentine, Brazila, Japana, Čilea, Norveške i Danske, što nikad nisam ni sanjala da će mi se desiti.” – Emina iz Sarajeva, učesnica  AFS tromjesečnog programu u Njemačkoj u šk. god. 2016/17.

Udruženje građana “Interkulturni susreti u BiH” (UG ISU BIH) iz Sarajeva u saradnji sa AFS-om organizuje međunarodne programe razmjene učenika u cilju unaprijeđenja interkulturnog učenja i tolerancije među mladima.

Popunite online prijavu: AFS online prijava  

Rok za prijavu je: 01.02.2018. godine

Ako razmišljate da se prijavite na AFS program interkulturalnog učenja, za sva pitanja kontaktirajte nas na info-bih@afs.org ili na 033 974 606 (svaki radni dan od 10:00-14:00), a više o programima saznajte na web stranici: www.afs.ba.

Ohrabri se, otkrij svijet!

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »