Happy New Jazz!

Na zadovoljstvo dobrih znalaca, ali i onih koji tek upoznaju jazz kao muzički fenomen, na koncertu Happy New Jazz, 29. decembra 2017. od 21:00 sat u JU Centar za kulturu Kantona Sarajevo (BKC), predstaviće se Sarajevo Jazz Orkestar uz specijalne goste – Zdenku Kovačiček i Ramba Amadeusa, koji će ovom prilikom izvesti najveća djela velikana jazza, ali i svoja djela u jazz aranžmanima.

Prvi Sarajevo Jazz Orkestar, kojeg čine najbolji jazz muzičari sarajevske i regionalne jazz scene, jedinstvenom programskom orijentacijom, u čijem je središtu kontinuirano izvođenje i poticanje nastanka jazz djela, osnovan je na inicijativu Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo. Orkestar čini deset muzičara i vokalni solista Elvir Bandić Banda, pjevač upečatljivog glasa i jedan od najsvestranijih bosanskohercegovačkih muzičara. Na albumima koje je do sada snimio pjevao je svoje autorske pjesme u različitim stilovima, od jazza i sevdaha do pop i rock standarda.

Rambo Amadeus osebujni muzičar, autor i performer za koncert Happy New Jazz prihvatio se dva zadatka. Rambo će se pojaviti u ulozi voditelja koncerta, ali će posjetioce počastiti i svojim najvećim hitovima u jazz obradi. Mješavina muzičkih stilova kao što su jazz, rock, hip-hop i u novije vrijeme drum and bass, u kombinaciji sa samosvjesnim humorom punim ironije, rezultiraju pravom muzičko-zabavnom poslasticom.

Zdenka Kovačiček nalazi se na vrhu hrvatske muzičke scene već 60 godina, a ostvaruje i impozantnu međunarodnu karijeru. Jedna je od najboljih hrvatskih jazz-rock pjevačica i izvođačica bluesa, a često je nazivaju i prvom damom jazza. Poznata je po karizmatičnom i jedinstvenom vokalu te svestranom pristupu muzici, energičnim nastupima, zanimljivim interpretacijama i moćnim improvizacijama. Status dive koja je daleko ispred svog vremena potvrđuje prošlogodišnje reizdanje njenog prvog albuma iz 1978., ali i nedavan odabir pjesme “Elektra” za Chanel parišku reviju koji će biti dostupan u prodaji na limitiranom nosaču zvuka.

Ovaj jedinstveni muzički spektakl zamišljen je kao cjelovečernje druženje, te će se nakon koncerta publika i muzičari do kasno u noć zabavljati na DJazz pozornici u Galeriji BKC-a. U ugodnoj, domaćinskoj atmosferi goste će zabavljati Happy New Jazz orkestar u pratnji DJ Drum Jay. Na repertoaru su jazz numere u izvedbi domaćih i gostujućih izvođača, a posebna scenografija upotpunoće cjelokupni užitak prazničnog ambijenta.

Orkestar: Bojan Ahac – piano, Dinko Šimunović – kontrabas, Amar Češljar – bubanj, Darko Poljak – saksofon, Boris Gutić – bariton saksofon, Marko Đorđević – truba, Nemanja Zlatarev – trombon, Goran Potić – gitara.

Karte po cijeni od 15 KM se mogu kupiti putem portala kupikartu.ba.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »