PREMIJERA FILMA “VENUTO AL MONDO“

 

Bosanskohercegovačka premijera filma “Venuto al Mondo“ održat će se u okviru programa 21. Modula memorije u utorak, 26. aprila u kinu Meeting point sa početkom u 20 sati. Nastao prema bestseller romanu autorice Margaret Mazzantini i u režiji Sergia Castellitta, priča filma govori o udovici Gemi koja nakon rata dolazi u Sarajevo kako bi svom sinu Pjetru pokazala mjesto u kojem je rođen njegov otac, ali i saznala kako je poginuo fotoreporter Dijego koji je bio njena velika ljubav. Uloge u filmu ostvaruju Penélope Cruz, Emile Hirsch, Mira Furlan, Jane Birkin, Branko Đurić, Adnan Hasković, Sanja Vejnović, Luna Mijović, Milan Pavlović i Moamer Kasumović.

Protagonista filma, Adnan Hasković istakao je da je “Venuto al Mondo“ veoma značajan film za našu državu i da je neopravdano prošao nezapaženo u domaćoj javnosti. “Radi se o filmu koji je na talijanskim box officeima najgledaniji u zadnjih deset godina, a poslije je na osnovu filma nastala i serija. Kritike su također jako dobre i drago mi je što će ga naša publika konačno imati priliku pogledati“, naveo je Hasković te dodao da film priča vrlo važnu priču.

Venuto al Mondo - Adnan Haskovic

Govori o ljudima sa kojima se sudbina poigrala i smjestila ih u ekstremne okolnosti na koje nisu mogli uticati. Iako se radi o ljubavnoj priči, istovremeno se opisuje tragedija jednog naroda. Film govori iz ugla ljudi koji su živjeli u Sarajevu i koji su se nosili sa strahotama rata“, rekao je Hasković i dodao da je uživao u radu na filmu sa divnim umjetnicima i umjetnicama koji su i danas ostali prijatelji.

 

Ulaznice za premijeru filma moguće je rezervisati pozivom na broj 033 216 272, a preuzimanje ulaznica vršit će se u direkciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS u ponedjeljak i utorak do 16 sati.

 Dvadeset i prvo izdanje kulturološkog programa Internacionalnog teatarskog festivala MESS, Modul memorije, održava se od 6. aprila do 9. maja 2016. godine. Ovogodišnji program koji nastavlja tradiciju njegovanja kulturu sjećanja sadržava igranja predstava, projekcije filmova, izložbe fotografija i jednu radio dramu. Kao i proteklih godina, program čine kreativni sadržaji umjetnika i umjetnica kojima su rat i stradanje u BiH, ali i na drugim krajevima svijeta poslužili kao motiv za umjetnička djela.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »