Agarthi Comics predstavlja strip „Valter brani Sarajevo“

Pozivamo Vas na promociju stripa „Valter brani Sarajevo“ autora g. Ahmeta Muminovića u izdanju izdavačke kuće Agarthi Comics iz Sarajeva.

Ovo djelo predstavlja najtiražniji strip BiH i bivše SFRJ, a g. Ahmet Muminović i najproduktivnijeg strip autora u BiH i šire.

Ovo je prvi put da se ovo djelo nalazi objedinjeno u jednoj cjelini (6 priča) + biografija Vladimira Perića Valtera + preko 50 do sada neobjavljenih fotografija Vladimira Perića Valtera sa slobodnih teritorija i njegove sahrane u Sarajevu 1945 g.
Moderator promocije je g. Senad Mavrić, renomirani BiH strip crtać.

Promocija će se održati u bosanskoj kući u sklopu 28. Međunarodnog sajma knjiga u Sarajevu (velika dvorana Skenderija), 24.04.2016. u 11:45h.

Nakon promocije nastaviće se druženje sa autorom i potpisivanje ličnih primjeraka ovog stripa.

biblioteka_bosancica2

Agarthi Comics d.o.o., kao jedina strip izdavačka kuća u Bosni i Hercegovini je pokrenula Biblioteku Bosančica. Bosančica je zamišljena kao bibilioteka u kojoj će biti objavljivana BH strip izdanja. Stara strip izdanja izašla kroz dugu istoriju BH stripa, nova izdanja mladih autora iz Bosne i Hercegovine, kao i svih porijeklom sa BH prostora naći će mjesto u ovoj biblioteci. Takođe pozivamo sve mlade autore da nam se jave i predoče sve što su radili, kako bi smo pokušali promovisati njihov rad i podijeliti ga sa strip publikom. Prvo izdanje u ovoj biblioteci je “Valter brani Sarajevo” najtiražnije strip izdanje bivše zajedničke zemlje, našeg poznatog strip autora g. Ahmeta Muminovića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »