Premijera filma „Velika bijela kuća“

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na premijeru filma „Velika bijela kuća“ Mreže mladih liječenih od raka „MladiCe“ u utorak, 04.12.2018. godine, od 18h u  velikoj sali Cinema City-a.

Dokumentarni film „Velika Bijela Kuća“ mreže mladih liječenih od raka „Mladice“, koji djeluju u sklopu Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“, je još jedan podsjetnik da su velike pobjede moguće. Dokazali su to i velikim uspjehom na Dubrovnik Film Festivalu 2018 (DUFF), gdje su sa pomenutim dokumentarnim filmom odnijeli najveću nagradu, tzv. Grand Prix nagradu i tako postali najbolji film 7.DUFF-a.

“Velika Bijela Kuća” je dokumentarni film, koji  na osnovu svog sopstvenog životnog iskustva diskutuju o optimizmu, motivaciji, planovima za budućnost u ostvarenju svojih snova, sada i prije opasne bolesti koju su preživjeli.

Film je u cjelosti autorski rad članova MladiCa uz mentorstvo Zoke Ćatića, urađen isključivo volonterskim radom i velikim entuzijazmom, koji su na ovaj način željeli pokazati da neprestano moramo tražiti nove načine da mladi javno govore o problemima, ali i istovremeno ukazuje na mogućnosti za njihove rješavanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »