PREDSTAVA ”BETON MAHALA” 22. MAJ-a U 20:00 SATI

Kamerni Teatar 55 s ponosom najavljuje predstavu ”BETON MAHALA” koja će biti ponovo izvedena na sceni Kamernog teatra 55, 22. maja u 20:00 sati. Zbog velike zainteresovanosti koja je vladala u mjesecu aprilu, Kamerni teatar 55 je odlučio da obraduje svoje posjetitelje, i još jednom ugosti ovu izvrsnu glumačku ekipu!

Vrhunska predstava koja je, zbog kontroverznosti, zabranjena u Novom Pazaru, ”Beton mahala“ nastala je sklapanjem zanimljivih priča osmoro mladih Novopazaraca koji bez dlake na jeziku govore o svojim svakodnevnim problemima. U predstavi se govori o ljubavi prema svom gradu i problemima koji tamo postoje, a sve na jedan potpuno šaljiv način!

Ova ”ozloglašena” predstava je izazvala veliku buru u regiji i uzburkala je ovdašnju javnost.

Predstava novopazarske dramske trupe „Beton mahala“, koja je u matičnom gradu zabranjena zbog toga što kritikuje tamošnje prilike, je pozorišna predstava o ljubavi. Komad u režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića, napisalo je osmero mladih novopazaraca, članova dramske trupe “Joj, evo ih ovi“, koji i igraju u predstavi, a koji u fokus stavljaju etničke podjele, dvojezičnost, loše obrazovanje i brojne druge probleme koje tište njih pojedinačno, ali i čitavu zajednicu.

 

Džana, Ema, Ajtana, Draga, Lejla, Amar, Nedim i Petar na noge su podigli publiku u cijeloj regiji, stoga vam Kamerni teatar 55 dovodi još jednu genijalnu predstavu ”BETON MAHALA”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »