Pozorišna predstava ”Prah” u CKM-u

Teatarska scena JU CKM nastavlja svoj bogati program u mjesecu februaru reprizom sjajne  pozorišne predstave ”Prah”, projekat koji je realiziran u koprodukciji Altteatra i Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, u utorak 18. februara, sa početkom u 20 sati.

Dramu ”Prah” mađarskog autora Györgya Spiróa režirao je Miralem Zubčević, a u glavnim ulogama publika će gledati  Gordanu Boban i Mirsada Tuku, koji igraju bračni par na rubu materijalne i moralne egzistencije.

Ovo je drama sa elementima komedije u kojoj se jedna obična porodica, svakodnevno suočena sa siromaštvom i čamotinjom, iznenada susreće sa neočekivanim bogatstvom – glavnim dobitkom na lotu. Likovi prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnih odnosa. Postavka ovog vrlo popularnog dramskog teksta je specifična po tome što je akcenat na glumačkoj igri i na filigranski građenim karakterima koje nose dvoje glumaca. U svemu tome značajnu ulogu ima i to što je režiser predstave Miralem Zupčević, po vokaciji i sam glumac, te profesor glume. Publiku očekuje čitava paleta emocija, iskrene tuge, smijeha ali i pitanje da li zaista novac može riješiti naše istinske probleme. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš, muziku Irena Popović Dragović a dizajn plakata Naida Begović Čelik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »