Poziv za prijave za jubilarnu 20. ediciju BHFF-a je zvanično otvoren

BHFF tim, s radošću najavljuje početak BHFF 2024 sezone i 20. godišnjice festivala. Ovom prilikom pozivamo filmske stvaraoce i publiku da nam se pridruže u obiljezavanju ovog jubileja. Ova godina nije samo još jedno izdanje festivala već i važna prekretnica na našem putu promovisanja raznolikosti i kvalitete bosanskohercegovačke kinematografije. Festival ne samo da služi kao ključna kulturna veza za bosansku i regionalnu dijasporu u New York City-u, već i predstavlja bosansku i regionalnu kulturu globalnoj publici. Od svog osnivanja kao filmska revija, BHFF se razvio u proslavljenu instituciju New York City-a, obogaćen priznanjima od filmskih stvaralaca, kulturnih institucija, kritičara i ljubitelja filma općenito.

U ovom posebnom dvadesetom izdanju festivala planiramo prikazati između 15 i 20 produkcija, nastavljajući našu tradiciju prikazivanja eklektične mješavine igranih, dokumentarnih, kratkih i animiranih filmova. Festival će također nuditi niz interaktivnih događaja, čija je glavna svrha da podstiču kritički dijalog između balkanskih filmskih stvaralaca i naše raznolike publike u New York City-u.

Poziv za prijave za ovu jubilarnu 20. ediciju BHFF-a je zvanično otvoren i zatvorit će se 28. februara 2024. Za više informacija o prijavi i detaljima ove historijske 20. edicije, molimo kliknite ovdje.

Pridružite nam se u proslavi 20. godina postojanja BHFF-a!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »