Počinje prodaja ulaznica za 61. MESS

Ulaznice za ovogodišnje, 61. izdanje Internacionalnog teatarskog festivala MESS, u prodaji su od 25. septembra, 2021. Ovogodišnji partner za distribuciju ulaznica je platforma www.kupikartu.ba , putem koje možete izvršiti kupovinu sutra od 12 sati. Cijena ulaznica za sve predstave je 10KM.

„Važno je naglasiti da su i dalje na snazi mjere propisane od strane Kriznog štaba Kantona Sarajevo o obaveznom nošenju maski u zatvorenom prostoru i držanju distance, s toga molimo cijenjenu publiku da zbog ličnog i zdravlja drugih se pridržavaju propisa. Bitno je naglasiti da publika koja bude prisustvovala predstavi „Čehovljeva prva predstava“ i predstavi „Čitač“, potrebno je sa sobom ponijeti potvrdu o izvršenoj revakcinaciji, potvrdu da je osoba prebolovala COVID u zadnjih šest mjeseci ili negativan antigenski/PCR test ne stariji od 48 sati“, istakli su iz Direkcije Festivala.

Pored online prodaje, ulaznice je moguće kupiti i na prodajnim mjestima u Skenderiji (direkcija Sarajevodiska), BBI i SCC tržni centri (prodajno mjesto eKupon), muzički centar Magaza (Veliki čurčiluk 20), te u zgradi Unitic, ulica Fra Anđela Zvizdovića 1.
Ovogodišnje izdanje MESS-a bit će otvoreno 1. oktobra djelom „Čehovljeva prva predstava“u Narodnom pozorištu Sarajevo. Pored toga na repertoaru publika može pogledati predstave „OMMA“ koja je na sceni SARTR-a 2. oktobra, „Med zidima“ i predstava „Snijeg“ koje su na programu 3. oktobra, predstava „Krekretanje“ koja će biti odigrana 4. oktobra na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, „Schindlerov lift“ na sceni Kamernog teatra 55 koja je na programu 5. oktobra, te predstava „Čitač“ koja će biti odigrana na sceni Narodnog pozorišta.

6. oktobra. Posljednji dan 61. Internacionalnog teatarskog festivala MESS bit će održan online na zvaničnom MESS Youtube kanalu , Zajedničkim pričama iz Bosne i Hercegovine, Njemačke i Ruande, te predstavom „Bokser“ njemačkog Thalia Theatre.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »