Pijanizam kao životno opredjeljenje!

Na koncertu pod nazivom Teachers On Stage: piano night publici će se predstaviti eminentni pijanisti i profesori na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu // Koncertni repertoar sačinjavaju klavirska djela reprezentativnih i u interpretativnom smislu zahtjevnih stvaratelja // Djela će izvesti eminentni koncertni pijanisti i uspješni klavirski pedagozi afirmirani u zemlji i inostranstvu

 Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu, realizirajući koncerte u okviru Koncertne sezone 2015/2016., ponovo je za istinske poklonike pijanizma pripremila poseban koncert. Na koncertu pod nazivom Teachers On Stage: piano night publici će se predstaviti eminentni pijanisti i profesori na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu. Ideja događaja je neposredno prije početka koncertne turneje u Novom Sadu vjernoj sarajevskoj publici pokloniti nezaboravno muzičko putovanje kroz neke od najljepših stranica pijanističke literature.

Koncertni repertoar sačinjavaju klavirska djela reprezentativnih i u interpretativnom smislu zahtjevnih stvaratelja poput  Muzia Clementia (1752–1832), Franza Liszta (1811–1886), Maurice Ravela (1875–1937), Oliviera Messiaena (1908–1992), Milana Jeličanina (1935–1999) i Aleksandra Skrjabina (1872–1915). Djela će izvesti bivši studenti profesorice Nede Stanković, danas eminentni koncertni pijanisti i uspješni klavirski pedagozi afirmirani u zemlji i inostranstvu: Nihad Krečo, Azra Medić, Višnja Bakalar i Dragan Opančić.

Posvetivši svoj život muzici i odabravši pijanizam kao životno opredjeljenje  pobrojani umjetnici pozivaju vas da 07.04.2016. u 19:30h posjetite Bošnjački institut Adila Zulfikarpašića i tako ne propustite priliku doživjeti pažnje vrijednu klavirsku noć. Ulaz na koncert je slobodan, dobordošli!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »