Otvorenje izložba Leftovers: Ars Kozara u umjeničkim istraživanjima

Udruženje SKLOP Vas sa radošću poziva na otvorenje LEFTOVERS: Ars Kozara in artistic research, prve samostalne izložbe grupe likovnih umjetnika RIZBA iz Trebinja u Sarajevu. Grupu čine Mirjana Kodžo, Nevena  Kosović, Milica Lojović, Radivoj Milić i Miloš Vučićević.

U SKLOP-u oni predstavljaju njihov zajednički projekat “Arheološko istraživanje”, koji su poduzeli u okviru učešća na 8. Ars Kozari, 2015. godineNe sluteći da će to ujedno biti i zadnja manifestacija Ars Kozare, rad grupe RIZBA nije ostao samo jedan učesnički rad. Pokrenut kao kritička reakcija na zanemarenje kulturne produkcije i njene njege u BiH – naročito u oblasti savremene umjetničke prakse –, radu grupe RIZBA je nehotice pripala i uloga da postane i primjer jednog mogućeg alternatvinog modela historizacije kulturnog sjećanja, naime kroz metodu umjetničke istraživačke prakse.

Otvorenje: Petak, 25. 05. 2018, 19 h

Javni razgovor s umjetnicima/ama: Subota, 26. 05. 2018, 14h

O GRUPI RIZBA

Udruženje likovnih stvaralaca RIZBA je neprofitno, nevladino udruženje, dobrovoljno udruženih pet studenata Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju u svrhu postizanja pojedinačnih i zajedničkih interesa, te ostvarivanja ciljeva u oblasti kulturnog djelovanja. Glavni cilj grupe je tvoriti prostor članovima i osobama snažnog likovnog izraza, za realizaciju i prezentaciju likovnog stvaralaštva, nudeći uslove i usluge u kojima se mogu realizovati umjetnički poduhvati.

Mirjana Kodžo (*1992, Mrkonjić Grad/BA) je završila osnovne i master studije na ALUT, odsjek slikarstvo.

Nevena Kosović (*1993, Gacko/BA) je završila osnovne studije na ALUT, odsjek vajarstvo. Trenutno na master studijama na ALU Trebinje.

Milica Lojović (*1993, Gacko/BA) završila osnovne studije na ALUT, odsjek slikarstvo. Trenutno na master studijama na ALU Beograd.

Radivoj Milić (Mrkonjić Grad, 1986/BA) je završio osnovne i master studije na ALUT, odsjek graka.

Miloš Vučićević (*1991, Užice/SRB) je završio osnovne i master studije na ALUT, odsjek slikarstvo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »