Otvorene prijave za radionice 58. festivala MESS

Direkcija Internacionalnog teatarskog festivala MESS poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće na tri edukativne radionice koje će se održati u okviru programa 58. MESS-a. U okviru dječijeg programa, radionica “Svjetlo u teatru“ održat će se 5. i 6. oktobra dok je radionica “Contakids“ zakazana za 6. oktobar. Za nešto starije, radionica “Politika u sobi“ bit će održana 6. oktobra na maloj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo.

Radionicu “Politika u sobi“ vode Bertrand Lesca i Nasi Voutsas (Ujedinjeno Kraljevstvo/Francuska), dobitnici nagrade Total Theatre. Radionica koja se realizira u saradnji sa British Councilom u BiH u okviru Edinburgh Showcase programa, bavi se istraživanjem ideja neslaganja, frustracije, mržnje i pomirenja. Uz maksimalno 15 učesnika i učesnica koji moraju poznavati engleski jezik, prijave se mogu dostaviti do 1. oktobra putem emaila aida@mess.ba. Uz osnovne podatke učesnika/ica, prijave trebaju sadržavati i kratke biografije te motivaciona pisma do 400 riječi.

“Svjetlo u teatru“ je radionica namijenjena osobama od 7 do 21 godine uz maksimalno 15 učesnika i učesnica. Radionicu će voditi Petra Bokić iz Hrvatske, a od prijavljenih se očekuje da dođu sa muzikom/poezijom/stripom ili pričom koja ih inspiriše te nekim instrumentom ukoliko ga sviraju.

“ContaKids” je metoda koja koristi fizički kontakt kroz pokret i igru kako bi se produbljivala komunikacija između djeteta i roditelja. Radionicu će voditi Till Frühwald iz Njemačke, a namijenjena je za djecu od 2 do 5 godina i njihove roditelje, uz maksimalno 30 učesnika i učesnica (15 parova: roditelj + dijete).

Prijave za radionice dječijeg programa mogu se izvršiti putem emaila oliver@mess.ba, sa jasno naznačenim imenom i prezimenom, starosnom dobi i radionicom, a krajnji rok za prijavu je 1. oktobar. Za radionicu “Svjetlo u teatru“ nužno je da djeca prisustvuju radionici oba dana.

Sve informacije o 58. festivalu MESS dostupne su na www.mess.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »