Noć istraživača u Mostaru

U petak 28.9.2018. sa početkom u 17:00h u Mostar ponovo stiže Noć istraživača 2018! Tradicionalno druženja na festivalu nauke i istraživanja se obilježava u preko 300 gradova širom Evrope, a „LET'S STEAM! Stvarajmo nove prilike!“ je slogan pod kojim se manifestacija održava ove godine.

Naš stvaralački tim je ove godine posjetiteljima svih uzrasta u Mostaru pripremio bogate zabavne sadržaje, radionice, interaktivne eksperimente, projekcije, nagradne igre i priliku da se približite nauci i istraživanju i predstavite naučnim dostignuća i inovacijama.

Družićemo se u Sarajevu,  Banja Luci, Mostaru, Bijeljini, Goraždu, Tuzli, Zenici, Konjicu, Trebinju i Brčkom. Dođite i pridružite se zajednici od preko milion radoznalih ljudi koji istovremeno u jednoj noći slave nauku širom Evrope!

Ulaz na manifestaciju i svi sadržaji su besplatni za posjetitelje svih uzrasta. Ponesite samo osmijeh i beskrajno mnogo radoznalosti!

Evropsku Noć istraživača u Bosni i Hercegovini zajedničkim snagama realizuje konzorcij sačinjen od Instituta za hidrotehniku d.d. Sarajevo (HEIS), Udruženja BALKANFILM, Tidea d.o.o.Banja Luka i Koledža ujedinjenoh svijeta u Mostaru (UWC Mostar)

Cilj manifestacije je povećanje svijesti o istraživanju i inovacijama u Bosni i Hercegovini, podrška istraživačima i promocija dostignuća domaćih naučnika, inovatora i poduzetnika, te podsticanje mladih da razmisle o nauci kao potencijalnoj karijeri.

Stvarajmo nove prilike zajedno u najluđoj naučnoj noći!

Pridružite nam se 28.septembra 2018. godine u devet gradova Bosne i Hercegovine od 17:00 sati!

O Evropskoj noći istraživača

Evropska Noć istraživača je pokrenuta 2005. godine pod pokroviteljstvom FP7 programa Evropske unije i organizuje se svakog posljednjeg petka u septembru, s ciljem promocije naučnih istraživanja, karijere istraživača, kao i podizanja svijesti kod šire javnosti o uticaju raznih istraživanja na svakodnevni život. Od 2014. godine „Noć istraživača“ je postala „Evropska noć istraživača“ pod pokroviteljstvom programa Horizont 2020.

Od svog nastanka, Noć istraživača obilježava se u sve više gradova Evrope, pa je tako prošle, 2017. godine održana u 342 grada širom Evrope, u kojoj je učestvovalo ukupno 2200 istraživača i preko million posjetitelja.

„Evropska noć istraživača“ se u Bosni i Hercegovini održava od 2012. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »