Otvaranje teatarske scene CKM-a

Poštujući sve mjere zaštite i bezbjednosti naših sugrađana, Javna ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo sa zadovoljstvom najavljuje otvaranje teatarske scene za mjesec juni, predstavom”Čorba od kanarinca”.

”Čorba od kanarinca’’ je priča o ljubavi, dinamična komedija ali i nježna melodrama spojena u jedno, prepuštena glumcima da preispituju svoje emocije, maštaju, razmišljaju o budućnosti  i neizvjesnosti koju ona nosi…Nekom pozorišnom čarolijom, likovi dobiju nevjerovatnu mogućnost da u pet minuta izmaštaju i odsanjaju svoje buduće godine i da isprobaju svoj brak sa svim zamkama i bolnim događajima koji ih mogu zadesiti. Medo i Jaca,  protagonisti ove priče, su se već pronašli i teško da će izaći iz zone komfora koju već imaju. Šta brak danas znači, da li je to smisao života za žene ili kraj zabave za muškarce? I pitanje za sve nas – da li je ljubav dovoljan razlog da se podijeli u dvoje? Predstava je komična ali i istinita priča o braku, priručnik za one koji razmišljaju o ulasku u brak ali i ogledalo onih koji su već u njemu.

Na ovo bračno putovanje povešće nas glumci Sanela Pepeljak i Sead Pandur u subotu, 06. juna u 20 sati. Režiju potpisuje Riad Ljutović. Tekst Miloš Radović.

Ulaznice za predstavu mogu se nabaviti na blagajni centra od 10 – 12 sati i od 16-20 sati, subotom od 11 do 14 sati, rezervisati putem telefona 033 232 595 i e-mail: info@centarkulture.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »