Nova pjesma Sanela Marića Mare – I gdje da sada odem…

Mostarski kantautor Sanel Marić Mara donosi nam novu pjesmu nastalu u post korona vremenu. Riječ je o pjesmi ‘I gdje da sada odem’, koja govori o totalnom apsurdu svijeta i vremena u bilo koje doba. Mara kaže da je pjesma nastala pod utjecajem nemogućnosti osnovne ljudske potrebe za slobodom i bliskošću.

Pjesma govori o tome kako i pored svih mogućih tehnologija, napretka ljudske vrste u svim sferama, priroda može, hoće i radi onako kako i kada ona to želi, kazao je Mara.

Ljudi su se naravno ponovo, kao i svaki put, našli zbunjeni, arogantni, često ograničeni i prepuni raznoraznih savjeta, kako o samom smislu života, tako i o virusu, dodao je mostarski kantautor.

Za ovu priliku Mara predstavlja live verziju pjesme, koju je uz pratnju Darija Lukića na klavijaturi, snimio doslovno u svom dvorištu. Tekst za pjesmu napisao je Mara, muziku su uradili Mara i Dario Lukić, a live izvedbu producirao je Đani Pervan. Za kameru je ovaj put bio zadužen Ishak Marić uz asistenciju i scenografiju Zare Marić, dok je montažu videa uradio Ahmed Voloder.

Mara se nada da će sa svojom ekipom muzičara snimiti i studijsku verziju ovog singla.

Tekst: Sanel Marić Mara
Muzika: Sanel Marić Mara/Dario Lukić
Producent: Đani Pervan
Kamera: Ishak Marić
Asistent kamere, scenografija: Zara Marić
Montaža: Ahmed Voloder

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »