Otvaranje izložbe fotografija “Gledati istinu u oči”

Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono sa zadovoljstvom vas poziva na otvaranje kolektivne izložbe fotografija pod nazivom “Gledati istinu u oči”. Riječ je o fotografijama koje su nastale tokom snimanja istoimenog dokumentarnog filma rediteljice Vesne Marić u produkciji televizije BHT1. Autori/ce fotografija su članovi ekipe BHT1, rediteljica te članovi porodica mladih sa poteškoćama u razvoju, koji su glavni junaci i junakinje ove dokumentarne filmske priče. U Zvonu će premijerno biti prikazan uvod filma koji je sniman tri godine i čiji je završetak planiran za 2018. Osim uvoda, posjetitelji/ce imaće priliku pogledati fragmente pantomime koja prate cijeli film i koju su snimili/e djeca s Downowim sindromom i glumica Asja Pavlović.

“Gledati istinu u oči” je film o tri porodice koje imaju djecu s invaliditetom i poteškoćama u razvoju ali i o gradu i načinu na koji grad tretira djecu i osobe s poteškoćama.

Snimanje filma prati i međunarodna fundraising kampanja, kreirana s namjerom da se od prikupljenih sredstava obezbijedi kosa platforma ispred ulaza u zgradu jedne od djevojaka iz filma a koja ima Prader Willi sindrom.

Vesna Marić nakon uspješne predratne televizijske karijere u Sarajevu, već godinama živi i stvara u Londonu te na prestižnim međunarodnim festivalima za svoje filmove osvaja nagrade.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »